YCCA

Young Creative Circle 2014

Efter YCCA blev vores 2 opgaver publiceret i Ungegruppens bog “Hold i virkeligheden”.

Med #LatterSmitterMereEndHiv vil vi gerne sætte fokus på problemstillingen om, at folk uden HIV, i grove træk, er bange for at blive smittet af HIV ved fx bare at røre eller være sammen med en HIV-smittet. Folk tænker ikke over at de kommer til at udstøde de HIV-smittede pga. deres uvidenhed. Vi vil have folk til, at forstå man ikke bliver smittet ved at kysse hinanden eller dele et glas vand, og at mange andre ting, som fx latter, smitter meget meget nemmere end HIV.

YOLO er statement til de unge HIV-smittede, der føler de, skal gemme sig og er bange for at fortælle omverdenen om deres sygdom. Et statenebt om at de ikke skal skamme sig, men være åbne om det og ikke holde sig tilbage med at leve livet, selvom de er HIV-smittet. De skal ikke gå glip af ungdomslivet med kærester, venner og hede kys pga. HIV. For med den rigtige information til både dem og alle os andre kan de leve, et stort set, almindeligt liv.

Ungegruppen henvender sig til hiv-smittede mellem 15 og 25 år fra hele Danmark.Ungegruppen startede i år 2000 på Skejby Sygehus, da personalet så et behov for at skabe et fristed for unge.

Ungegruppens vigtigste aktivitet er den årlige weekendtur, hvor man bliver opdateret om alt det nye inden for hiv, får mulighed for at dele erfaringer med andre unge som er i samme situation som en selv, og får hjælp til at tackle problemer i relation til at leve med sygdommen.