SOS Børnebyerne

DMJX - Koncept/ide & Design

Indsamlingskampagne for børnene i Nepal for SOS Børnebyerne.

Målgruppen: Børnefamilie, mor, far, 2 børn (mellem 4-16 år) har 1-2 biler. De tager på skiferie i uge 7. Tager til Mallorca 2 uger i juli i lejet hus + bil. Indkomst kr. 900.000 og opefter. De bor i hus med have (villa-volvo-vovse). Faren er businessman og moren arbejder i et blødt erhverv (fx sygeplejerske). Moren løber og børnene går til svømning og gymnastik.
Persona moodboard udarbejdet i forbindelse med målgruppearbejde.

 

PÅSTAND
Det er ikke en selvfølge at gå i skole, have vand og blive mæt hver dag. I den vestlige verden, specielt i norden, glemmer vi at vi er trygge, mætte og har det hele. Og vi kan faktisk slet ikke forestille os, hvordan det ville være, at vokse op i kaos uden forældres kærlighed eller nogen til at passe på os. Det rører altid én, når man ser et barn i nød, børn gør noget særligt ved os. Ingen kan sige nej til et barn i nød.

 

INSIGHT
SOS BØRNEBYERNE – Hjælper børn med at blive børn igen.
En mor kan ikke sige nej til sit barn!

 

STRATEGI
At appellere til forældrenes beskyttertrang for deres børn, og derefter henlede til de ramte børn der behøver hjælp. At tale til moder- og faderinstinktet: Tænk, hvis det var dit barn, der behøvede hjælp, og du ikke var der mere. Ville du så ikke ønske, der var nogle der hjalp? Næsten ingen forældre kan sige nej til deres barn, når de hver især bruger deres specielle måde at charme på. Når forældrene har den følelse af kærlighed og tænker på deres barn – så få dem til at tænke på, at der er børn, der har mistet deres forældre og ikke har nogen til at beskytte dem.

 

KAMPAGNE:

SIG JA TIL BØRNENE I NEPAL
Der bruges kendte danskere som ambassadører. De fotograferes sammen med deres børn med kampagne t-shirts med teksten: SIG JA til børnene i Nepal. Gode ambassadører: Mads Mikkelsen, Nikolai Lie Kaas, Lisbeth Østergaard, Lise Rønne, Felix Smidth og Trine Dyrholm.

 

MEDIER:
Outdoor: Plakater/billboards ved busstoppesteder + på metro/s-togs stationer. På en dag kan man ramme et meget højt antal mennesker og bredt i målgruppen, da kampagnens reach forøges i kraft af at alle de passagerer i togene/busserne/metroen som passerer den på vej til eller fra arbejde. Mange med bløde erhverv tager offentlig transport til arbejde (enten helt hjemmefra eller lader bilen stå på en station), da de ofte tænker mere på miljø og bæredygtighed. De er også nemmere at påvirke til velgørenhed end hardcore businessmen, der oftest ikke er så nemme at påvirke med følelser. I rigtig mange familier er der næsten altid en af forældrene, der tager offentlig transport, og på den måde får vi fat i en af parterne i næsten alle familier. Outdoor ved busstopsteder ses også af bilisterne.

Ambient: Bunden af indkøbskurve og -vogne. Rammer både far og mor. Dog rammes flest mødre, da det oftere er dem der handler i mange familer – samtidig vil de også være den nemmest påvirkelige part i familien.